9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 550€ Δίκλινο +150€ Μονόκλινο
  • Χώρα: Τουρκία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΝΑΙ

Η Καππαδοκία 

Αρχαία ελληνική λέξη που προέρχεται από το Περσικό: Κατπατούκα που σημαίνει "η χώρα των όμορφων αλόγων", είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες: Καισάρειας, Νίγδης, Κιρ-Σεχίρ, Ακσαράι, Νεβσεχίρ. Οι κάτοικοι της Καππαδοκίας λέγονται Καππαδόκες. Μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, οπότε και η ανταλλαγή πληθυσμών, οι κάτοικοι της Καππαδοκίας κατά θρήσκευμα και εθνικότητα ήταν:

  • Μουσουλμάνοι: Τούρκοι, Κούρδοι, Αφσάροι λαός ληστρικός, και Κιρκάσιοι (Τσερκέζοι) που μετανάστευσαν περί τον 19ο αι. από τη Ρωσία.
  • Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες
  • Αρμένιοι που μετανάστευσαν τον Μεσαίωνα από την Αρμενία.

Ομιλούμενες γλώσσες ήταν η Ελληνική με πολλές παραφθορές, η Τουρκική, η Αρμενική και η Κουρδική. Κάτοικοι μετά το 1922: 700.000. Φυσικά όρια της Καππαδοκίας είναι προς Β. ο Εύξεινος Πόντος, προς Α. ο ποταμός Ευφράτης, προς Ν. το όρος Ταύρος και προς Δ. ο ποταμός Κιζίλ Ιρμάκ (Άλυς). Χώρες παλαιότερες που συνόρευαν με την Καππαδοκία ήταν προς Δ. η Παφλαγονία, η Λυκαονία και η Γαλατία, προς Ν. η Κιλικία και η Συρία και προς Α. η Αρμενία και η Συρία.

Ψηλότερο βουνό είναι ο Αργαίος (4.000 μ.), συνεχώς χιονοσκεπής, και η μεγάλη οροσειρά του Ταύρου. Κύριοι ποταμοί είναι ο Άλυς (από το ορυκτό αλάτι στις όχθες του), ο Ευφράτης, ο Γεσίλ Ιρμάκ (Ίρις) και ο Σάρος (Σεϊχάν). Το έδαφος στα υψίπεδα σχηματίζει κυρίως βοσκοτόπους, είναι εύφορο προς τον Πόντο και τον Ευφράτη και δασώδες προς την οροσειρά του Ταύρου.

Οι αρχαίοι Έλληνες και Λατίνοι συγγραφείς διέκριναν δύο Καππαδοκίες. Η μία, προς τον Ταύρο, αποκαλούνταν Μεγάλη Καππαδοκία με πρωτεύουσα τη Μάζακα και, επί Αλεξανδρινών χρόνων Ευσέβεια, με άλλες μεγάλες πόλεις την Καισάρεια (τουρκ. Καϊσερί), τη Μελίτη ή Μελιτηνή (σημ. Μαλάτια) την Τύανα αρχ. Πόλη αργότερα Χριστούπολη που καταστράφηκε τον 8ο αιώνα, την Κόμανα προς τον Αντίταυρο, αρχαία πόλη με φημισμένο ιερατείο και μαντείο στον ποταμό Σάρο. Η άλλη, αποκαλούνταν Ποντική Καππαδοκία, με πρωτεύουσα την Αμισό και άλλες πόλεις τη Φαρνακία (αργότερα Κερασούς), Τραπεζούντα, Αμάσεια και Κόμανα Ποντική.

Μέχρι τη Δ' Οικουμενική σύνοδο (451), η Καππαδοκία αποτελούσε μία Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη και Πατριάρχη Καισαρείας, στον οποίο υπαγόταν και η Αρμενία. Στη συνέχεια, αφενός αποσπάσθηκαν τα Τύανα και αποτέλεσαν Μητρόπολη, υπαχθείσα αργότερα στη Μητρόπολη Ικονίου, αφετέρου δε με απόφαση της Δ' Οικουμενικής Συνόδου στη Χαλκηδόνα, υπάχθηκε ο ανεξάρτητος θρόνος της Καισαρείας κάτω από τον Αρχιεπίσκοπο (μετέπειτα Πατριάρχη) της Κωνσταντινούπολης. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Καισαρείας τάχθηκε Πρωτόθρονος υπό τον Οικουμενικό Θρόνο Μητροπολίτης, Υπέρτιμος των υπερτίμων, προς διάκριση των άλλων που καλούνται απλώς Υπέρτιμοι.

9Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΑΝΑΧ.: 24/08/2019- 1/09/2019


1Η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΙΣΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΑΒΑΛΑ,ΞΑΝΘΗ,ΚΟΜΟΤΙΝΗ,ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ,ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΚΕΣΑΝΗΣ (KESAN) ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ (GELIBOLU) ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕ FERRY BOAT ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ (CANAKKALE).ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

2Η ΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ-ΣΜΥΡΝΗ


ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΤΡΟΙΑ,ΤΟ ΑΪΒΑΛΙ (ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΑΣ),ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΓΑΜΟ ΤΗΣ ΜΥΣΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ BERGAMA ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΣ (ΕΝΑ Από ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΣΑΞΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΓΑΜΗΝΗ,ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΤΟ ΤΡΑΙΑΝΙΟ,ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ.
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

3Η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ-ΝΤΑΝΙΖΛΙ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ,ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (60 Μ.Χ) ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ 431 Μ.Χ Η Γ΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ,ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΟΔΟΚΕΙΑΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ.ΔΙΑΝ/ΣΗ.

4Η ΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΙΖΛΙ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)-ΠΡΟΚΟΠΙ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ),ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΙΚΟΝΙΟΥ,ΑΚΣΑΡΑΪ,ΝΕΥΣΕΧΙΡ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ.ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

5Η ΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΙΟΡΕΜΕ (ΚΟΡΑΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΣΑΝΔΑΛΩΝ,ΣΠΑΘΙΩΝ,ΣΤΕΦΑΝΩΝ,ΜΗΛΙΑΣ,ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ,ΛΑΞΕΥΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΛΒΕ,ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟ ΠΟΤΑΜΟ ΚΙΖΙΛΙΡΜΑΚ (ΑΛΥΣ) ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΒΑΝΟΣ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ,ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΪΜΑΚΛΙ ΚΑΙ ΝΤΕΡΙΝΚΟΥΓΙΟΥ (ΜΑΛΑΚΟΠΗ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ.ΔΙΑΝ/ΣΗ.

6Η ΜΕΡA : ΠΡΟΚΟΠΙ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ,ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΑ Από ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑ (Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΡΕΚΕ).ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ,ΔΙΑΝ/ΣΗ.

7Η ΜΕΡΑ :ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΣΩ
ΑΚΣΑΡΑΪ,ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

8Η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΛΑΣΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ,ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΒΑΛΟΥΚΛΗ)ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΔΗΚΟΥΛΕ (ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ)ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ,ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ (ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ),ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΖΑΜΙ ΜΕ 6 ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ,ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΤΟ ΤΟΠ ΚΑΠΙ,ΠΑΛΙΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ ΜΕ ΑΜΥΘΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ (ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ) ΜΕ 4000 ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ 92 ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΔΙΑΝ/ΣΗ.

9Η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΛΑΡΙΣΑ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΗΠΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΑΙΔΕΣΤΟ.ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΛΑΡΙΣΑ.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 550 ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +150 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
• ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΔΗ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
• ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• ΞΕΝΑΓΟΣ
• ΑΡΧΗΓΟΣ –ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
• ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ.