Ρουμανία

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 420 €
  • Χώρα: Ρουμανία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 8 Ημέρες
  • Πόλη: Βουκουρέστι
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΝΑΙ

Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Έχει έκταση 238.391 τ.χλμ. και εύκρατο-ηπειρωτικό κλίμα. Με τα 19.861.000 κατοίκους της είναι η έβδομη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ε.Ε.Ο Ποταμός Δούναβης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα, πηγάζει στη Γερμανία και ρέει προς τα νοτιοανατολικά σε μήκος 2.857 χλμ. μέσα από δέκα χώρες, πριν εκβάλει με το Δέλτα της Ρουμανίας.

Στο ρουμανικό πολιτισμό ανιχνεύονται αρκετές και σημαντικές επιρροές από γειτονικούς πληθυσμούς και από άλλους πολιτισμούς που, ευρισκόμενοι σε υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης, άσκησαν έλξη και γοητεία στους Ρουμάνους. Οι Έλληνες, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που επηρέασαν τους Ρουμάνους χάρη στη δύναμη του πολιτισμού τους, ενώ στη μακροχρόνια συμβίωση και στις επιμειξίες με τους Σλάβους και τους Ούγγρους οφείλονται οι επιδράσεις του σλαβικού και του μαγυάρικου πολιτισμού. Τέλος, η υποταγή στον τουρκικό ζυγό επέδρασε και στον πολιτισμικό τομέα. 

Στη Ρουμανία υπάρχουν πολλά μουσεία, τα οποία εκθέτουν κάθε μορφή ρουμανικής τέχνης. Εκτός από τα μεγαλύτερα μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Συλλογών Τέχνης, το Μουσείο του Χωριού (Μουζέου Σάτουλουι) (στη μεγάλη ανοικτή έκταση του οποίου παρουσιάζονται περισσότερα από 300 σπίτια με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους), το Μουσείο του Ρουμάνου Αγρότη και το Μουσείο Μπρούκενταλ στο Σιμπίου, υπάρχουν και πολλά μικρότερα.

1Η ΜΕΡΑ:ΛΑΡΙΣΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ 23/06/2019
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, ΦΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ,ΣΤΑΡΑ-ΖΑΓΟΡΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO.ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

2Η ΜΕΡΑ:ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ –ΒΑΡΝΑ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ 24/06/2019
ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΝΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΑΡΟΥΧ,ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

3Η ΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 25/06/2019
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

4Η ΜΕΡΑ:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 26/06/2019
ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ
ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΜΑΣ,ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΝΕΟΥΜ,ΤΟ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ,ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ,ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

5Η ΜΕΡΑ:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΠΡΑΣΟΦ 27/06/2019
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΑΧΩΒΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΙΝΑΪΑ,ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ,ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ,ΤΟΥ 1ΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘ’ΟΔΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΙΝΑΪΑ,ΤΟ 1Ο ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΠΡΑΝ,ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 14Ο ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΣΩΒ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ,ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

6Η ΜΕΡΑ:ΜΠΡΑΣΩΦ- SIBIU – ΚΡΑΙΟΒΑ 28/06/2019
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΪΟΒΑ ΜΕΣΩ ΣΙΜΠΙΟΥ.ΤΟ SIBIU ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΗΣΥΧΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 12Ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ CIBINIUM ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ.ΤΟ 1241 ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ.ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΨΒΟΥΡΓΩΝ,ΜΕΤΑΞΥ 1703 ΚΑΙ 1791 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 1849 ΚΑΙ 1867,ΤΟ SIBIU ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ.Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIBIU ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.ΤΟ SIBIU ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΠΥΛΗ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΟΡΗ FAGARAS.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΡΑΪΟΒΑ,ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

7Η ΜΕΡΑ:ΚΡΑΙΟΒΑ – ΣΟΦΙΑ 29/06/2019
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΦΘΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ,ΕΚΚΛΙΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ.ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΕΦΣΚΙ,ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΑ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ ΠΑΝΑΓΙΟΥΡΙΣΤΕ,ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΦΘΑΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

8Η ΜΕΡΑ:ΣΟΦΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ 30/06/2019
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ:420 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  120 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
•ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
•ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
•ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
•ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
•ΞΕΝΑΓΟΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
•ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΕΥΜΑΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ