8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΙΣΙ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 1330 ΕΥΡΩ
  • Χώρα: Γαλλία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 3 Star, 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 8 Ημέρες
  • Πόλη: ΠΑΡΙΣΙ
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΠΡΩΙΝΟ

Η Νορμανδία είναι ευρεία περιοχή στα βόρεια της Γαλλίας. Στη Νορμανδία υπάγονται ο άνω ρους του ποταμού Σηκουάνα και οι εκβολές του, περιοχές βόρεια του Παρισιού και στα δυτικά η χερσόνησος
Κοταντέν (Cotentin), όπου και το λιμάνι του Σερμπούρ. Καταλαμβάνει συνολικά έκταση 29.906 km² και, σύμφωνα με την απογραφή του 1999 έχει 3,2 εκατ. κατοίκους. Οι κάτοικοί της ονομάζονται Νορμανδοί(Normands).

Το 1956 η γαλλική Νορμανδία χωρίστηκε σε δύο μεγάλα διαμερίσματα, την Άνω (Haute Normandie) και την Κάτω Νορμανδία (Basse Normandie).

Η Άνω Νορμανδία περιλαμβάνει τους νομούς του Σεν-Μαριτίμ (Seine-Maritime) και του Ερ (Eure). Σε αυτήν βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη Ρουέν, πρωτεύουσα του νομού του Σεν-Μαριτίμ με 385.000 κατοίκους. Άλλη σημαντική μεγάλη πόλη της είναι η Χάβρη (Le Havre), με 247.000 κατοίκους. Η Άνω Νορμανδία έχει συνολική έκταση 12.317 Km2, και πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του (2006), 1.811.000 κατοίκους.

Η Κάτω Νορμανδία περιλαμβάνει τους νομούς του Καλβαντός (Calvados), Ορν (Orne) και Μανς(Manche). Μεγαλύτερη πόλη της είναι η Καν (γαλλ. Caen), πρωτεύουσα του νομού Καλβαντός, με 200.000 κατοίκους. Η Κάτω Νορμανδία έχει συνολική έκταση 17.568 Km2, και πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του (2006) 1.449.000 κατοίκους.

Τα Νορμανδικά νησιά, που καταλαμβάνουν συνολική έκταση 194 Km2, βρίσκονται υπό την προσωπική
κυριαρχία της βασίλισσας της Αγγλίας που φέρει τον τίτλο δούκισσα της Νορμανδίας.

ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ,ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ ΘΑΜΠΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΛΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ. ΚΑΘΩΣ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΙΓΗΡΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ,ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΥΦΟΡΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΑ.Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΜΒΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΕΝΤΗΣΑΝ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΒΑΛΛΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ,Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΤΑΠΙΣΕΡΙ,ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 ΚΑΣΤΡΑ –ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ.

 

ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ:ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Φτιαγμένα από βασιλείς του μεσαίωνα, θαμπώνουν με την επιβλητικότητα και τη χλιδή τους κάθε επισκέπτη. Καθώς ο ποταμός Λίγηρας κατεβαίνει από τα κεντρικά όρη της Γαλλίας για να συναντήσει τον ατλαντικό ωκεανό, διασχίζει υπέροχες καταπράσινες εύφορες πεδιάδες, μέσα στις οποίες αφήνει να διακλαδώνονται τα γραφικά του κανάλια. Η ομορφιά αυτής της περιοχής δεν άφησε βεβαία αδιάφορους τους βασιλιάδες και τους ευγενείς, που από το μεσαίωνα και υστέρα επάνω σε αυτό το μοναδικό καμβά της φύσης  «κέντησαν» κάστρα και παλάτια. Όλα πραγματικά κοσμήματα αρχιτεκτονικής που τα περιέβαλλαν εντυπωσιακοί κήποι ενώ στο εσωτερικό τους ήταν στολισμένα με ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ζωγραφική, η γλυπτική τέχνη των ταπισερί, των επίπλων και της εσωτερικής διακόσμησης της εποχής τους. Υπάρχουν περίπου 35 κάστρα –μουσεία και δεκάδες άλλα ιδιωτικά.

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΡΙΣΙ

Αναχώρηση από την πολη μας με προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για την πτήση μας στο κοσμοπολιτικό Παρίσι,  την πόλη του φωτός.

Άφιξη - Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΠΥΡΓΟΣ ΑΙΦΕΛ-NOTRE DAMΕ-ΠΑΝΘΕΟΝ  ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την περιήγηση μας στα αναρίθμητα αξιοθέατα που μας προσφέρει η πόλη του φωτός. Θα θαυμάσουμε τα κοσμοπολιτικά Ηλύσια πεδία, τον περίφημο Πύργο του Άιφελ, το Γκραν και το Πετί Παλαί χτισμένα ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή Γέφυρα του τσάρου Αλέξανδρου του 3ου, την πλατεία Ομονοίας καθώς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά μπαρόκ κτίρια στο Παρίσι την  Όπερα Γκαρνιέ.   Η ίδια αποτελεί ένα από τα πιο περίτεχνα και επιβλητικά κτίρια, όπου θα δούμε την ξεχωριστή βασιλική είσοδο και τις προτομές των μεγάλων μουσικοσυνθετών, όπως του Μότσαρτ και του Μπετόβεν. Στη συνέχεια, θα δούμε την πολυτελή πλατεία Βαντόμ στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η στήλη του Ναπολέοντα, κατασκευασμένη από το μέταλλο των κανονιών που ανατινάχτηκαν στη μάχη, το ξενοδοχείο RITZ, από όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα ,την γέφυρα των ερωτευμένων Πον ντεζ Αρ, όπου συρρέουν οι ανά τον κόσμο ερωτευμένοι για να κλειδώσουν την αγάπη τους πετώντας το κλειδί στα νερά του Σηκουάνα και το νησάκι Ιλ Ντε Λα Σιτε,  όπου «γεννήθηκε» το Παρίσι. Θα καταλήξουμε στους κήπους του Λουξεμβούργου και στο ομώνυμο παλάτι κτισμένο κατά παραγγελία της Μαρίας των Μεδίκων. Στη συνεχεία, θα κατηφορίσουμε μπροστά από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και περνώντας μέσα από την γειτονιά των Λατίνων θα καταλήξουμε στην Πανάγια των Παρισίων, η όποια αποτελεί την πιο γνώστη εκκλησία γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Στη συνεχεία, θα επισκεφτούμε ένα στολίδι του πρώιμου νεοκλασικού ρυθμού της πόλης, το Πάνθεον. Έπειτα,  αναχωρούμε για τα περίφημα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Εδώ θα ακούσουμε με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του Βασιλιά Ήλιου και θα μάθουμε την ιστορία της δημιουργίας μιας ολόκληρης πόλης από το μηδέν. Αξίζει μια επίσκεψη στους απέραντους και μοναδικά σχεδιασμένους κήπους, Στο ανάκτορο μπορείτε να δείτε μεμονωμένα τα βασιλικά διαμερίσματα καθώς και την περίφημη αίθουσα των κατόπτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχεία. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ- ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μετά το πρωινό ακολουθεί μετάβαση στο μουσείο του Λούβρου Εκεί θα δούμε στην ελληνική πτέρυγα την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις «Εργαστίνες», την κενταυρομαχία, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθήνας κ.α. Προχωρώντας θα δούμε τον πιο διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι , την περίφημη Τζοκόντα.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τους κήπους κήπος του Κεραμεικού , τον άλλοτε βασιλικό κήπο του Λούβρου. Από εκεί, θα κατευθυνθούμε περπατώντας προς το Palais Royal, ένα ακόμα πολύ σημαντικό και ιστορικό κτίριο του Παρισιού, κτισμένο από τον καρδινάλιο Ρισελιέ. Συνεχίζουμε την πορεία μας με μια επίσκεψη στις γκαλερί Vivienne και Colbert. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από σκεπαστούς διαδρόμους, περιτριγυρισμένους από πολυτελείς boutique και καφέ. Η βόλτα μας θα καταλήξει στο ιστορικό κτίριο της Όπερα Γκαρνιέ, την όποια σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Τελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για αγορές στα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣI-ΤΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ορλεάνη, στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τον Πύργο Σαμπόρ. Ο πύργος αυτός κατασκευάστηκε μεταξύ του 1519 και 1537 ,από 1800 εργάτες στις όχθες του  Κλουασον (Παραπόταμος του Λίγηρα). Το κεντρικό τμήμα του Πύργου διαθέτει ένα στρόγγυλο προπύργιο σε κάθε γωνία , όμως το τμήμα αυτό επεκτάθηκε από τον Φραγκίσκο και τους διαδόχους του πριν πάρει το τελικό σχέδιο από τον Λουδοβίκο ΙΔ το 1685. Το μέγεθος των 440 αιθουσών με 365 καμινάδες και 83 σκάλες και το πλάτος των διαδρομών δημιουργούν μια εντυπωσιακή θεά. Τέλος, φτάνουμε στην Τουρ. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΜΕΡΑ:  ΣΕΝΟΝΣΟ-ΑΜΠΟΥΑΖ –ΜΠΛΟΥΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα περίφημα κάστρα του Λίγηρα. Αρχίζουμε από το Κάστρο του Σενονσό, το μεγαλύτερο που κτίστηκε από τον Ερρίκο τον Β το 1513-1521 για την ερωμένη του, Ντιάν ντε Πουατιέ. Θα δούμε φλαμανδικές ταπισερί, πίνακες και έπιπλα του 16ου αιώνα ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους ωραιότατους κήπους που σχεδιάστηκαν από την Ντιάν Ντε Πουατιέ. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Πύργο Αμπουάζ τον οποίο κατέχει  έως και σήμερα ο κόμης του Παρισιού. Το πιο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του Πύργου το Σαπέλ Ντε Σεν Ιμπέρ με πλούσια διακοσμημένους Οβελίσκους. Τέλος, θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπλουά στον οποίο εγκατέστησε ο Λουδοβίκος ΙΒ την αυλή του το 1498 προσθέτοντας νέες πτέρυγες. Επιστροφή  στην Τουρ. Διανυκτέρευση.

 

6Η  ΗΜΕΡΑ:    ΤΟΥΡ-ΡΕΝ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη Ρεν. Στη διαδρομή μας περνώντας από τις πόλεις Λε Μαν και Λαβάλ. Η Λαβάλ είναι η γενέτειρα του ζωγράφου Ανρί Ρουσσώ και η πόλη έχει ένα μουσείο αφιερωμένο σ' αυτόν και άλλους ναΐφ καλλιτέχνες. Η πόλη έχει μια σημαντική αρχιτεκτονική κληρονομιά, με το κάστρο, τμήματα των τειχών της πόλης, μεσαιωνικά σπίτια, παλιές γέφυρες και εκκλησίες. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στην πόλη Ρεν όπου και θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας οι πύργοι του οποίου υψώνονται πάνω από το άγαλμα της Ζαν ντ’ Αρκ. Διανυκτέρευση.

 

7Η  ΗΜΕΡΑ:  ΡΕΝ-ΣΑΝ ΜΙΣΕΛ -ΑΡΟΜΑΝΣ -ΚΑΕΝ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το όρος - νησί  Μον Σαιν Μισέλ. Θα περιηγηθούμε στην πόλη με τα εντυπωσιακά κτίρια του 18ου αιώνα, το αββαείο του ρωμαϊκού και γοτθικού ρυθμού, το ιερό νορμανδικής αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα και το εμπορικό κέντρο. Συνεχίζουμε για τις ακτές απόβασης της Αρομάνς την Ομάχα απ’ όπου έγινε η απόβαση στη Νορμανδία. Θα περάσουμε από τα στρατιωτικά νεκροταφεία, το μουσείο κ.τ.λ . Έπειτα, κατευθυνόμαστε στην πόλη Καέν, πρωτεύουσα του διαμερίσματος Καλβαντός και μεγαλύτερη πόλη στην Κάτω Νορμανδία. Πόλη του Γουλιέλμου του κατακτητή, η πόλη κληρονόμησε ένα εντυπωσιακό πολιτισμικό παρελθόν, που κατάφερε να διατηρήσει στο πέρασμα των αιώνων μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αποτέλεσε ένα σημείο-κλειδί της Μάχης της Νορμανδίας. Η πόλη δεν το ξέχασε προχωρώντας στην κατασκευή ενός Μνημείου για την Ειρήνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΕΝ-ΝΤΟΒΙΛ-ΤΡΟΒΙΛ-ΟΝΦΛΕΡ-ΡΟΥΕΝ-ΜΠΩΒΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Μετά το πρωινό μας περνώντας από μία πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στην Ντοβίλ Τροβίλ πόλη των ηθοποιών. Δύο πόλεις από τα πιο γνωστά παραθεριστικά κέντρα στην Μάγχη, με τις βίλες, τα καζίνο και τις πλαζ των γαλαζοαίματων. Συνεχίζουμε στην πόλη Ονφλέρ γνωστή σαν ανθισμένη πόλη με το ψαρολίμανο και τους διανοούμενους. Έπειτα, συνεχίζουμε για την πόλη Ρουέν πρώην πρωτεύουσα του δουκάτου της Νορμανδίας και αρχαίος οικισμός πάνω στο Σηκουάνα. Θα περιηγηθούμε στο καθεδρικό ναό της Παναγίας της Ρουέν και σε ότι σημαντικό αξιοθέατο υπάρχει σ’ αυτή  την πόλη. Στη συνέχεια, θα πάρουμε το δρόμο για το αεροδρόμιο Μπωβαί. Πτήση για Θεσσαλονίκη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας. Αργά το βράδυ άφιξη στη Λάρισα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ:   1330 ΕΥΡΩ

ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:ΕΠΙΠΛΕΟΝ  350 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* ΚΑΙ 4*

  ΠΡΩΙΝΟ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ  ΠΑΡΙΣΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

            ΠΤΗΣΕΙΣ RYANAIR: 27/09/24, SKG – BVA 1520-1730

                                                     04/10/24, BVA – SKG 1940-2325

 

  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΑΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΕΥΜΑΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ