10 ΗΜΕΡΗ ΣΙΚΕΛΙΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 990
  • Χώρα: Ιταλία
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: ΣΙΚΕΛΙΑ
  • Σικελία-Ελληνόφωνα Χωριά

Η Σικελία είναι μια αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ.χλμ.. Πρωτεύουσα του είναι το Παλέρμο. Τα στενά της Μεσσήνης χωρίζουν τη Σικελία από την ιταλική χερσόνησο και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας. Το ηφαίστειο Αίτνας βρίσκεται κοντά στην Κατάνη. Η Αίτνα έχει υψόμετρο 3.320 μέτρα και είναι το υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ενεργά παγκοσμίως. Οι πρώτοι κάτοικοι της Σικελίας, ήταν φυλές γνωστές στους Έλληνες ως Ελυμοί, Σικανοί και Σικελοί. Απ'αυτούς, οι Σικελοί ήταν εκείνοι που έφτασαν τελευταίοι και σχετίζονταν με τους κατοίκους της νοτίου Ιταλίας, όπως τους Ιταλούς, τους Οινοτριείς κλπ. Για τους Σικανούς πιθανολογείται να έχουν Ιβηρική προέλευση, ενώ οι Ελυμοί μάλλον είχαν έρθει από την περιοχή του Αιγαίου.

"Καλώς ήρτετε": με αυτήν την φράση στα χείλη και με χαρούμενα πρόσωπα μας υποδέχονται σε μια Ελλάδα που η καρδιά της χτυπά έξω από τα δικά της όρια. Η Ελληνόφωνη Καλαβρία σαν τραγούδι φερμένο μέσα από τους αιώνες, ταξιδεμένο στις θάλασσες της Μεσογείου επιβιώνει χάρη στους κατοίκους της. Το μαγευτικό οδοιπορικό στα ποιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν νια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκανικά, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό.

 


1Η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΙΣΑ– ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΕΝ ΠΛΩ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΟΥΣ.ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ.


2Η ΜΕΡΑ:  ΜΠΑΡΙ-ΤΑΡΑΝΤΑΣ –ΡΗΓΙΟ


ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΟΤΟ.ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΑΡΑΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΗΓΙΟ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΑΛΕΥΚΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΑΤΣΕ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΙΠΝΟ-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


3Η ΜΕΡΑ:  ΜΕΣΣΗΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ


ΠΡΩΙΝΟ. ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΛΑΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΝΔΑΡΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΣΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΡΜΙΝΙ ΙΜΕΡΕΖΕ,ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΙΜΕΡΑ-ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΙ.ΑΦΙΞΗ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ, ΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΔΕΙΠΝΟ,ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


4Η ΜΕΡΑ:  ΠΑΛΕΡΜΟ


ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ 12ΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ,ΤΟ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ,ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΜΟΝΡΕΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ,ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ,ΤΟ ΝΤΟΥΟΜΟ, ΤΗ ΜΑΡΤΟΡΑΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΕΡΜΟ,ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

5Η ΜΕΡΑ:  ΠΑΛΕΡΜΟ-ΣΕΓΕΣΤΑ-ΣΕΛΗΝΟΥΝΤΑ-ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤO


ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ.ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕΓΕΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΟΥΝΤΑΣ.ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΝΑΩΝ,ΔΩΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ,ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ,ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ, ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ,ΤΗΣ ΗΡΑΣ,ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ).ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΔΕΙΠΝΟ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


6η ΜΕΡΑ :  ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ RAGUSA, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΦΟ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΙΛΑΔΕΣ, 86 ΧΛΜ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ. H RAGUSA ΠΡΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ, ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ  ΚΑΙ ΌΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ , ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ DUOMO, ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΤΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΣ ΜΠΑΡΟΚ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ Ο SAN GIORGIO, O SAN GIOVANNI BATISTA, O SAN GIUSEPPE KAI H SANTA MARIA DELL' ITRIA, ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΤΗΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ. ΟΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ. ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΟ 734 Π.Χ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ , ΤΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ , ΕΝΩ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΟΡΤΥΓΙΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ . ΔΕΙΠΝΟ . ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


7Η ΜΕΡΑ:  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ (ΑΙΤΝΑ)- ΤΑΟΡΜΙΝΑ(ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ ΝΑΞΟΣ)


ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΙΑ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 1910Μ. ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΤΟ ΤΟΠΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΛΑΒΑΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΤΑΟΡΜΙΝΑ , ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΥΡΟΜΕΝΤΟ. Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΑΟΡΜΙΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , TO “ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ’ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΣΟ ΟΥΜΠΕΡΤΟ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΖΑΡΝΤΙΝΙ ΝΑΞΟΣ. ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


8Η ΜΕΡΑ:  ΤΖΑΡΝΤΙΝΙ ΝΑΞΟΣ-ΛΕΤΣΕ


ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΒΑΡΗ. ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ. ΕΔΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΛΕΤΣΕ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η “ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ” Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η “ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ”. ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ Σ.ΚΡΟΤΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Σ.ΝΙΚΟΛΟ Ε ΚΑΤΑΛΝΤΟ, ΤΟ ΝΤΟΟΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΑΡΖΕΝΤΟ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΔΕΙΠΝΟ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

9Η ΜΕΡΑ:  ΛΕΤΣΕ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΜΠΑΡΙ


ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΛΕΝΤΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΧΩΡΙΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΩΝΙΚΕΣ, ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΕΣ Ή ΘΟΛΩΤΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΤΡΟΥΛΟΙ. ΑΦΙΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ. ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΟΥΣ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ.


10Η ΜΕΡΑ:  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ . ΑΦΙΞΗ ΝΩΡΙΣ
ΤΟ ΠΡΩΙ

 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
• 7 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* 
• ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΜΠΑΡΙ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
• ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΣΕ ΣΑΛΟΝΙ
• ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• ΑΡΧΗΓΟΣ – ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
• ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ