9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ)

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 680
  • Χώρα: Ρουμανία
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Έχει έκταση 238.391 τ.χλμ. και εύκρατο-ηπειρωτικό κλίμα. Με τα 19.861.000 κατοίκους της είναι η έβδομη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ε.Ε.Ο Ποταμός Δούναβης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα, πηγάζει στη Γερμανία και ρέει προς τα νοτιοανατολικά σε μήκος 2.857 χλμ. μέσα από δέκα χώρες, πριν εκβάλει με το Δέλτα της Ρουμανίας.

Στο ρουμανικό πολιτισμό ανιχνεύονται αρκετές και σημαντικές επιρροές από γειτονικούς πληθυσμούς και από άλλους πολιτισμούς που, ευρισκόμενοι σε υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης, άσκησαν έλξη και γοητεία στους Ρουμάνους. Οι Έλληνες, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που επηρέασαν τους Ρουμάνους χάρη στη δύναμη του πολιτισμού τους, ενώ στη μακροχρόνια συμβίωση και στις επιμειξίες με τους Σλάβους και τους Ούγγρους οφείλονται οι επιδράσεις του σλαβικού και του μαγυάρικου πολιτισμού. Τέλος, η υποταγή στον τουρκικό ζυγό επέδρασε και στον πολιτισμικό τομέα. 

Στη Ρουμανία υπάρχουν πολλά μουσεία, τα οποία εκθέτουν κάθε μορφή ρουμανικής τέχνης. Εκτός από τα μεγαλύτερα μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Συλλογών Τέχνης, το Μουσείο του Χωριού (Μουζέου Σάτουλουι) (στη μεγάλη ανοικτή έκταση του οποίου παρουσιάζονται περισσότερα από 300 σπίτια με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους), το Μουσείο του Ρουμάνου Αγρότη και το Μουσείο Μπρούκενταλ στο Σιμπίου, υπάρχουν και πολλά μικρότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ 

1η ημέρα:  ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Αναχώρηση για το Βουκουρέστι με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

2η ημέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση) Πρωινό και περιήγηση στην πόλη με τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του Λουκά Καρατζιάλε, τον Λόφο της Μητρόπολης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΤΙΡΓΚΟΥ ΟΚΝΑ – ΙΑΣΙΟ Πρωινό και αναχώρηση. Πορεία προς το Ιάσιο. Καθοδόν θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στον πολύ ιδιαίτερο ναό της Αγίας Βαρβάρας. Σε μία υπόγεια σπηλιά στο Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Βαρβάρας. Η εκκλησία είναι χτισμένη 240 μέτρα κάτω από τη γη στα αλατωρυχεία της αρχαίας Δακίας. Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι φτιαγμένος από αλάτι. Ο ναός ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και ήταν η πρώτη εκκλησία από αλάτι στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα δύο εικονοστάσια είναι τοποθετημένο ένα ξύλινο τέμπλο με 24 εικόνες. Τα κηροπήγια, τα εικονοστάσια είναι επίσης κατασκευασμένα από αλάτι. Εκτός από σημαντικός χώρος λατρείας θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην προστάτιδα των ανθρακωρύχων, την Αγία Βαρβάρα. Άφιξη στο Ιάσιο και περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας, που, ως γνωστόν, συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και Επανάσταση του 1799 και του 1821. Περίπατος στον πολύ όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο ναό των Ταξιαρχών, όπου ορκίστηκε ο Υψηλάντης για την έναρξη της Επανάστασης του ’21 στη Μολδοβλαχία. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Ιάσιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΙΑΣΙΟ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΒΑΔΙΑΣ – ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ Σήμερα πηγαίνουμε στην Σουτσεάβα, περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής: Βορονέτ, Σουτσεβίτα & Μολντοβίτα. Χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η Άλωση της Κων/πόλεως κ.λπ. Συνεχίζουμε για τη Γκούρα Χουμορουλούι, άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ- ΜΠΙΣΤΡΙΤΑ- ΜΠΑΡΚΟΥΛΟΥΙ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ Σήμερα ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Μπιστρίτα-Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό στο «Κάστρο του Δράκουλα», τοπικό εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  TURDA SALINA,«ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΛΑΤΙ ΑΛΑΤΙΟ» - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ- ΜΠΡΑΣΟΒ (274 χλμ.) Από τα top αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Μπορείτε να παίξετε πινγκ πονγκ, μπιλιάρδο, μίνι γκολφ. Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα. Συνεχίζουμε στην επίσης Μεσαιωνική Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση .

7η ημέρα:  ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΕΛΕΣ – ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ(ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) - ΜΠΡΑΣΟΒ Πρόγευμα και αφού κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες αναχώρηση με το πούλμαν για τα Καρπάθια, όπου θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργο του Δράκουλα). Επιστροφή στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση .

8η ημέρα:  ΜΠΡΑΣΟΒ- ΒΕΛΙΚΟ ΤΙΡΝΟΒΟ Πρωινή αναχώρηση για  το Βέλικο Τίρνοβο ή Βέλικο Τάρνοβο .Αναφερόμενη συχνά ως η Πόλη των Τσάρων , βρίσκετεαι στον Ποταμό Γιάντρα και είναι πασίγνωστη ως η ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυγοκρατορίας, προσελκύοντας πολλους τουρίστες με τη μοναδική αρχιτεκτονική της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα:  ΒΕΛΙΚΟ ΤΙΡΝΟΒΟ-ΣΟΦΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ Μετά το πρωινό οι εκδρομείς ελεύθεροι για να γνωρίσουν την πρωτεύουσα την Βουλγαρίας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Λάρισα με ενδιάμεσους σταθμούς.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ: 

 ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

• ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*

• ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

• ΞΕΝΑΓΟΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΕΥΜΑΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ