28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ: 170€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +40€
  • Χώρα: Τουρκία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 4 Ημέρες
  • Πόλη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΠΡΩΙΝΟ

Η Κωνσταντινούπολη

Eίναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Με πληθυσμό 14,38 εκατομμύρια κατοίκους, η πόλη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στη Μέση Ανατολή καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.

Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667 π.Χ.. Από το 330, στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατήρησε την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη (Ανατολική Θράκη) και την Ασία. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη, την περιοχή του Μπέηογλουμε τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

Στη μακραίωνη ιστορία της υπήρξε πρωτεύουσα τεσσάρων διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 -1453), της βραχύβιας Λατινικής (1204-1261) και της Οθωμανικής (1453-1922) με συνέπεια την ανάδειξη πολιτισμών σε μια σύμμεικτη σήμερα παρουσία. Ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρξε κέντρο του ελληνικού στοιχείου για περισσότερο από χίλια χρόνια. Οι ιστορικές περιοχές της πόλης, με σημαντικά μνημεία, ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ανήκουν η Αγία Σοφία, το Επταπύργιο και τα βυζαντινά τείχη, ο ναός και η πηγή της Ζωοδόχου Πηγής, το κτίριο του Πατριαρχείου, το Φανάρι καθώς και το ανάκτορο Τοπ Καπί, το τζαμί του Σουλεϊμάν και το τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ («Μπλε τζαμί»).

4Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΑΝΑΧ. 25/10/2018 – 28/10/2018


1Η ΜΕΡΑ: 25/10/2018 ΛΑΡΙΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΚΑΒΑΛΑΣ,ΞΑΝΘΗΣ,ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ)ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΗΠΩΝ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ,ΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


2Η ΜΕΡΑ: 26/10/2018 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΨΑΛΘΗΚΕ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ,ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΤΙΚΙΛΙΤΑΣ ΚΙΟΝΑ-ΟΒΕΛΙΣΚΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΝΟ ΤΡΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΡΗΝΗ 1898.ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΠ-ΚΑΠΙ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ,ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΧΜΕΤ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.


3Η ΜΕΡΑ: 27/10/2018 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ ΜΕ ΤΑ 4000 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ,ΑΛΑΒΑΣΤΡΑ,ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ,ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ,ΑΝΤΙΚΕΣ Κ.Α.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


4Η ΜΕΡΑ: 28/10/2018 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ:ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ,ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ.ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΗΠΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΑΙΔΕΣΤΟ.ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ: 170 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +40 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΠ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*HOTEL AVANTGARDE TAKSIM BB
• ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
• ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
• ΑΡΧΗΓΟ-ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
• ΞΕΝΑΓΟΣ
• ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ,ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ