9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Χώρα: Τουρκία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: ΠΟΝΤΟΣ
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΝΑΙ

Ο Πόντος : είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής -που αποτελεί παράλληλα ιστορική περιοχή- των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία.

Η γεωγραφική θέση και έκταση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται και Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ). Κατά τον Ηρόδοτο, τον Ξενοφώντα και άλλους αρχαίους ιστορικούς, Πόντος ονομάζεται η επιμήκης και ευρεία παραλιακή χώρα του Εύξεινου Πόντου. Από χωροταξική άποψη περιλαμβάνει τα εδάφη ανάμεσα στον Φάση ποταμό, κοντά στον οποίο βρίσκεται η σημερινή πόλη Βατούμ της Γεωργίας και στην Ηράκλεια την Ποντική. Στο εσωτερικό η περιοχή εκτείνεται σε βάθος 200 έως 300 χιλιομέτρων οριοθετημένη από τις απροσπέλαστες οροσειρές του Σκυσίδη, του Παρυάδρη και του Αντιταύρου. Το ορεινό και άγονο σε μεγάλο μέρος του έδαφος διαρρέεται από τους ποταμούς Άλυ, Ίρη, Μελάνθιο, Θερμώδοντα, Χαρσιώτη, Πρύτανη, Πυξίτη και Καλοπόταμο.
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς επί το πλείστον και μουσουλμανικούς σε δεύτερο βαθμό πληθυσμούς.

9Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

 

1Η ΜΕΡΑ:ΛΑΡΙΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ :
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΩ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΣΥΝΟΡΑ,ΡΑΙΔΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


2Η ΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ :
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ.ΚΑΘ’ΟΔΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ (IZMIT) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΟΛΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO.ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΖΙΝΤΖΙ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΫΜΑΚΑΜΛΑΡ,ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ.ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


3Η ΜΕΡΑ:ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ- ΣΙΝΩΠΗ -ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ :
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ,ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΜΩΝ.ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΧΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΟ ΕΠΙΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΝΕΠΟΛΗ.Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΥΠΩΡΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΟΥΝΟΥ,ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΝΑ ΦΡΟΥΡΙΟ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΣΤΡΟΝ ΚΟΜΝΗΜΟΙ (ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ).ΠΡΙΝ ΤΟ 1923 ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ ΥΠΗΡΧΑΝ 1800 ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΙΝΩΠΗ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ.ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΤΑ ΤΕΙΧΗ,ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ.ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΡΑ,ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΛΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


4Η ΜΕΡΑ:ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ :
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΥΩΡΑ (ORDU) KAI ΤΗ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ (GIRESUN) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ.ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΗΛ Α’ ΤΟΝ ΚΟΜΝΗΝΟ.ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ 1964 ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΣΟΓΟΥΚ ΣΟΥ (ΚΡΥΟΝΕΡΙ)ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΩΣ ΔΩΡΟ ΤΟ 1937 ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


5Η ΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ:
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ,ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ (40 ΧΛΜ).ΣΑΝ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ,ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕΛΑ,ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΡΓΙΩΔΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ,ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ.ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ 14Ο ΑΙΩΝΑ,ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1200 ΜΤ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ,2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟΝ 4Ο ΑΙΩΝΑ.ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ,ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΕΛΑΣ» Η’ ΜΑΥΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ (ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ).ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ,ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΗΣ,ΜΕΣΗΣ, ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ (MEYDAN) TA ΠΛΑΚΩΣΤΡΩΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥΝ,ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΥ,ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ,ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ).ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1682.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


6Η ΜΕΡΑ:ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ :
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΟΙΝΟΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ( ΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΤΥΩΡΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ.ΚΑΘ’ΟΔΟΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΙΟΥ ΑΚΡΟΥ.ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ,ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΜΑΣΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


7Η ΜΕΡΑ:ΑΜΑΣΕΙΑ-ΑΓΚΥΡΑ :
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ,ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ Σ’ΕΝΑ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΓΕΣΙΛ ΙΡΜΑΚ (ΙΡΙ ΠΟΤΑΜΟΥ).ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΛΑΞΕΥΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ.
ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΣΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΡΙΚΚΑΛΕ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ (ANIT KABIR).TAΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΔΕΙΠΝΟ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


8Η ΜΕΡΑ:ΑΓΚΥΡΑ –ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ (ANADOLU MEDENIYETLERI MUZESI) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1997 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ,ΕΡΓΑΛΕΙΑ,ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΦΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (ISTANBUL) ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΥ (BOLU).ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.


9Η ΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΛΑΡΙΣΑ:
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,(ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ).ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4*
• ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ( ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ)
• ΞΕΝΑΓΟΣ
• ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ