9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Περισσοτερες πληροφοριες
 • Τιμή: 680€
 • Χώρα: Τουρκία
 • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
 • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
 • Πόλη: Καππαδοκία
 • Ημερομηνία Αναχώρισης: Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Η Καππαδοκία βρίσκεται στην ανατολική-κεντρική Ανατολία, στο κέντρο της σημερινής Τουρκίας και 300 χλμ. ΝΑ της Άγκυρας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες: Καισάρειας, Νίγδης, Κιρ-Σεχίρ, Ακσαράι, Νεβσεχίρ. Φυσικά όρια της Καππαδοκίας είναι προς Β. ο Εύξεινος Πόντος, προς Α. ο ποταμός Ευφράτης, προς Ν. το όρος Ταύρος και προς Δ. ο ποταμός Κιζίλ Ιρμάκ (Άλυς). Ψηλότερο βουνό είναι ο Αργαίος (4.000 μ.), συνεχώς χιονοσκεπής και η μεγάλη οροσειρά του Ταύρου. Κύριοι ποταμοί είναι ο Άλυς (από το ορυκτό αλάτι στις όχθες του), ο Ευφράτης, ο Γεσίλ Ιρμάκ (Ίρις) και ο Σάρος (Σεϊχάν). Το έδαφος στα υψίπεδα σχηματίζει κυρίως βοσκοτόπους, είναι εύφορο προς τον Πόντο και τον Ευφράτη και δασώδες προς την οροσειρά του Ταύρου. Οι αρχαίοι Έλληνες και Λατίνοι συγγραφείς διέκριναν δύο Καππαδοκίες. Η μία, προς τον Ταύρο και αποκαλούνταν Μεγάλη Καππαδοκία με πρωτεύουσα τη Μάζακα (και επί Αλεξανδρινών χρόνων Ευσέβεια), η οποία περιελάμβανε τις πόλεις, Καισάρεια (τουρκ. Καϊσερί), Μελίτη ή Μελιτηνή, Κόμανα. Η άλλη, αποκαλούνταν Ποντική Καππαδοκία, με πρωτεύουσα την Αμισό και πόλεις τη Φαρνακία (αργότερα Κερασούς), την Τραπεζούντα, την Αμάσεια και την Κόμανα Ποντική. Η δημιουργία του εντυπωσιακού της τοπίου οφείλεται στις εκρήξεις των ηφαιστείων της περιοχής, κυρίως αυτής του Αργαίου, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις των ηφαιστειογενών πετρωμάτων, λόγω της πολυετούς διάβρωσης, να σχηματίσουν τους εντυπωσιακούς «κώνους» της Καππαδοκίας. Σε όλη την ύπαιθρο της Καππαδοκίας υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια, λαξευμένα σε βράχους που φέρουν πλούσια διακόσμηση, καθώς και υπόγεια συγκροτήματα από τη βυζαντινή εποχή. Μοναδικά αξιοθέατα αποτελούν οι εκτεταμένες υπόγειες πόλεις του Καϊμακλή (Kaymacly), Ντερινκουγιού (Derinkuyu, δηλ. η Μαλακοπή), και το Γκιόρεμε (Göreme.)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΜΕΡΑ  ΛΑΡΙΣΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ.

Αναχώρηση από Λάρισα νωρίς το πρωί .Περνώντας από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξ/πολη περιφερειακά, διέλευση συνόρων Κήπων και μέσω Κεσάνης (kesan) και Καλλίπολης (Gelibolu) περνώντας με ferry boat το στενό του Ελλησπόντου φθάνουμε στα Δαρδανέλια (Canakkale). Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ-ΣΜΥΡΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σμύρνη με ενδιάμεσους σταθμούς στην Τροία, και το Αϊβαλή (τις αρχαίες Κυδωνιές της Αιολίας).Θα συνεχίσουμε στην αρχαία Πέργαμο της Μυσίας (κοντά στη σημερινή πόλη Bergama) θα επισκεφτούμε το Τραϊανό, το Ασκληπιείο, από όπου θα έχουμε θέα και την ακρόπολη της Περγάμου, στην οποία βρίσκονται τα ερείπια του βωμού του Διός και η περίφημη βιβλιοθήκη της Περγάμου με 200.000 βιβλία σε περγαμηνή. Στη συνέχεια αναχώρηση για Σμύρνη. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ  ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟ-ΝΤΕΝΙΖΛΙ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφτούμε τη Σμύρνη και στην συνέχεια την πόλη της Εφέσου, τον ναό και τον τάφο του αγίου Ιωάννου, του Θεολόγου, το σπίτι της Παναγίας (60 μ. Χ.), την εκκλησία της Παναγίας, όπου συνεδρίασε το 431 μ. Χ. η γ΄ Οικουμενική Σύνοδος με τους επισκόπους. Η εκκλησία της Εφέσου ίδρυσε τις εκκλησίες των Κολοσσών, της Ιεραπόλεως και της Λαοδίκειας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την διπλή εκκλησία του αγίου Ιωάννου και της Παναγίας και το βαπτιστήριον της εκκλησίας αυτής. Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο για το Παμούκαλε. Διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ  ΝΤΕΝΙΖΛΙ (ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ)-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό, ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή των ιαματικών πηγών (Παμούκαλε), και της Ιεράπολης με τους πρωτότυπους τάφους. Στη συνέχεια περνώντας μέσω Ικονίου, Ακσαράϊ, Νευσεχίρ, φτάνουμε αργά το απόγευμα στο Προκόπι. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ  ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το Γκιόρεμε (Κόραμα) για να επισκεφτούμε το ανοιχτό μουσείο Καππαδοκίας με τα μοναστήρια, όπως το μοναστήρι των Σανδάλων, Σπαθιών, Στεφάνων, Μηλιάς, την σκοτεινή εκκλησία και θα περάσουμε από το Ουτσχισάρ, τα λαξευμένα σπίτια μέσα στους βράχους, τη μικρή πόλη Τσαβουσίν και τη Ζέλβε και περνώντας τον κοκκινωπό ποταμό Κιζίλιρμακ (Άλυς) θα φτάσουμε στο ΄Αβανο, όπου θα δούμε δείγματα από την κεραμική τέχνη της περιοχής. Στη συνέχεια περνώντας από τη Νεάπολη, θα φτάσουμε στις υπόγειες πόλεις Καϊμακλή και Ντερινκουγιού (Μαλακοπή) επιστροφή στο Προκόπι. Διαν/ση.

6Η ΜΕΡA   ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας (Καισάρεια), όπου θα επισκεφτούμε την ακρόπολη, η οποία είναι στο κέντρο της πόλης και αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα της στρατιωτικής, μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στη Τουρκία. Οι εκδρομείς είναι ελεύθεροι, για να γνωρίσουν την πρωτεύουσα. Θυμηθείτε ότι η Καισάρεια φημίζεται για τον παστουρμά της και τα μεταξωτά της χαλιά, (η δεύτερη αγορά χαλιών στην Τουρκία μετά το Χέρεκε). Επιστροφή στο Προκόπι. Διαν/ση.

7Η ΜΕΡΑ  ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη μέσω Ακσαράϊ, της λίμνης Τάτας και Άγκυρα, όπου αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Επίσκεψη στο πατριαρχείο, στη μονή της Χώρας με τα απαράμιλλα βυζαντινά ψηφιδωτά και στη μονή Ζωοδόχου πηγής (Μπαλουκλή), όπου βρίσκονται τα θρυλικά ψάρια και οι τάφοι των πατριαρχών. Εν συνεχεία περνώντας δίπλα από τα χερσαία τείχη της Κων/πολης και από τα Γεντικουλέ (Επταπύργιο), θα επισκεφτούμε τον ιππόδρομο, το σουλτάν Αχμέτ (Μπλε τζαμί),το μοναδικό τζαμί με 6 μιναρέδες, τη θρυλική Αγιά Σοφία, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του χριστιανισμού. Ελεύθερος χρόνος για το Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με 4000 μαγαζιά και 92 σκεπαστούς δρόμους. Διαν/ση.

9Η ΜΕΡΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΛΑΡΙΣΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τα σύνορα των Κήπων κάνοντας μια σύντομη στάση στη Ραιδεστό. Αφού περάσουμε τα σύνορα, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φτάνουμε αργά το βράδυ στη Λάρισα.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
 • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* ΚΑΙ 5*
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
 • ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΞΕΝΑΓΟΣ
 • ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

 • ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ.