3Ημερη Εκδρομή στην Αδριανούπολη

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 135 €
  • Χώρα: Τουρκία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 3 Ημέρες
  • Πόλη: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018
  • Πρωινό/Βραδυνό: ΠΡΩΙΝΟ

Αδριανούπολη


Η Αδριανούπολη ή Aδριανούπολις, (τουρκικά: Edirne «Εντίρνε», βουλγαρικά: Одрин «Όντριν») είναι ιστορική πόλη της σημερινής Τουρκίας, στην Ανατολική Θράκη, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας (6.276 τ. χλμ, 402.606 κάτ.) πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η Αδριανούπολη υπήρξε η τρίτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1363 ως το 1453, πριν η Κωνσταντινούπολη γίνει η τέταρτη και οριστική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Σήμερα η Αδριανούπολη είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 165.979 κάτοικοι (2014).

Σημειώνεται το όνομα «Edirne» αποτελεί παραφθορά του Αδριανού (πόλη) > Αντρινού, που φερόταν τον 14ο αιώνα > Εντρινού > Εντιρνού καταλήγοντας στο Εντιρνέ όπου και επικράτησε. Σε οθωμανικές πηγές φέρεται επίσης και με τα ονόματα «Εντρίνους», «Εντρουνέ», «Εντρινάμπολι» καθώς και «Εντιρνομπολού» που αναμφισβήτητα όλα αποτελούν παραφράσεις του ελληνικού ονόματος που διατηρήθηκε από τον εκεί ελληνισμό μέχρι το 1922. Αναφέρεται ως "Ανδριανά" σε επιστολή του Γ. Βαρνακιώτη της 25 Μαΐου "έτους πρώτου της ελευθερίας".

Η περιοχή γύρω από την Αδριανούπολη υπήρξε το θέατρο τουλάχιστον 16 μεγάλων μαχών ή πολιορκιών από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, με συνέπεια συνεχή αλλαγή εξουσίας: Μακεδόνες του Φιλίππου, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Γότθοι, Βούλγαροι, Πετσενέγκοι, Φράγκοι, Οθωμανοί, Ρώσοι, Βούλγαροι (1913), Τούρκοι, Έλληνες (1920 - 1922) και τέλος Τούρκοι (Φθινόπωρο 1922).
Ο στρατιωτικός ιστορικός Τζον Κίγκαν (1934-2012) την προσδιορίζει ως το «πιο διαφιλονικούμενο σημείο του πλανήτη», πράγμα που αποδίδει στη γεωγραφική της θέση.

3Η ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΡΥΑΣ»
ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
17-19/02/2018

1Η ΗΜΕΡΑ 17-02-2018: ΛΑΡΙΣΑ – ΞΑΝΘΗ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση στης 07:00 πμ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Ξάνθη. Μετάβαση στα Στενά του Νέστου, που χαρακτηρίζονται ως τα «Θρακικά Τέμπη». Περιήγηση στο ποτάμι . Γεύμα και ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης . Αναχώρηση για Αδριανούπολη και άφιξη στην πόλη που ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βραδινή έξοδος στην πόλη.

2Η ΗΜΕΡΑ 18-02-2018: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και ξενάγηση στην πόλη, στο τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μινάρ Σινάν ,στο Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολη. Μετάβαση στη συνοικία Καραγάτς, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και βραδινή έξοδος για φαγητό και διασκέδαση.

3Η ΗΜΕΡΑ 19-02-2018: ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ –ΚΑΒΑΛΑ– ΛΑΡΙΣΑ
Αναχώρηση για την Λάρισα με στάση στην Καβάλα. Ξενάγηση στην παλιά πόλη, στο σπίτι του Μεχμέτ Αλή και στο κάστρο. Γεύμα σε παραλιακό ταβερνάκι. Επιστροφή στη Λάρισα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΥΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 135€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 40€


Περιλαμβάνονται:
 Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Συνοδός του γραφείου.
 Ξεναγός στην πόλη της Ξάνθης .
 Ξεναγός στην πόλη της Αδριανούπολης.
 Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*superior με Πρωινό.

Δεν Περιλαμβάνονται:
 Είσοδοι Μουσείων.