9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Χώρα: Κροατία
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: Δαλματικές Ακτές

Τα Τίρανα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας.  Έγιναν πρωτεύουσα της Αλβανίας το 1920 και τότε είχαν καταγραφεί 244.200 κάτοικοι. Η πόλη διαθέτει πολλά δημόσια ιδρύματα και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ αποτελεί και το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας.
Το Δυρράχιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της Αλβανίας. Βρίσκεται στις ακτές της κεντρικής Αλβανίας, περίπου 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα. Είναι μια από τις αρχαιότερες και οικονομικά σημαντικότερες πόλεις της Αλβανίας. Βρίσκεται σε ένα από τα στενότερα σημεία της Αδριατικής Θάλασσας, απέναντι από τα Ιταλικά λιμάνια του Μπάρι (σε απόσταση 300 χλμ.) και του Μπρίντιζι (σε απόσταση 200 χλμ.). Το Δυρράχιο ιδρύθηκε  τον 7ο αιώνα π. Χ. από Έλληνες αποίκους, συγκεκριμένα από την Κόρινθο και την Κέρκυρα με το όνομα Επίδαμνος, Κατοικείται συνεχώς επί 2.700 χρόνια και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Υπήρξε πρωτεύουσα της Αλβανίας από τις 7 Μαρτίου 1914 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 1920, επί της βασιλείας του Γουλιέλμου της Αλβανίας στο Πριγκιπάτο της Αλβανίας.
Η Σκόδρα, είναι πόλη της βορειοδυτικής Αλβανίας και έδρα του ομώνυμου νομού. Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα μέρη της Αλβανίας, καθώς και σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο. Η σημασία της αυξάνεται από τη Λίμνη Σκόδρας στα δυτικά της πόλης -τη μεγαλύτερη στα Δυτικά Βαλκάνια- που χωρίζει την Αλβανία από το Μαυροβούνιο.
Το Κότορ είναι μια παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου. Το παλαιό Μεσογειακό λιμάνι του Κότορ είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος, το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Οι ενετικές επιρροές φαίνονται στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο κόλπος του Κότορ, ορισμένες φορές καλείται ως το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης .Η φυσική πολιτιστική-περιοχή του Κότορ είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το Ντουμπρόβνικ είναι η ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Κροατίας. Για αιώνες ήταν, μετά τη Βενετία, το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική και σήμερα ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Η πόλη διαθέτει δικό της αεροδρόμιο.  Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979.
Το Σπλιτ είναι η πόλη της Δαλματίας στην Κροατία. Είναι το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας. Η πόλη είναι βιομηχανικό και ναυπηγικό κέντρο και πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Η πόλη ιδρύθηκε κατά την αρχαιότητα ως ελληνική αποικία με την ονομασία Ασπάλαθος.
Η Ζάνταρ είναι παραλιακή πόλη και λιμάνι της Κροατίας, η οποία βρίσκεται βόρεια του Σπλιτ και νότια της Ριέκα.Η πόλη κατοικείται από τον 7ο αιώνα π. Χ. με το όνομα Ζαντέρ (Jader). Αργότερα αναφέρεται με το ελληνικό όνομα Ιδάσσα, ενώ στα ρωμαϊκά χρόνια είχε το όνομα Ζαντέρα (Jadera) και αργότερα Ντιαντόρα (Diadora). Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ονομαζόταν Ζάρα.Η παλαιά πόλη είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο, η οποία περιβάλλεται από τείχος και είναι πλήρως οικοδομημένη με μικρά δρομάκια και τριώροφα-τετραώροφα κτίρια, με τυπική αρχιτεκτονική μεσαιωνικών πόλεων. Σήμερα αυτό το μέρος της πόλης δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Το σύγχρονο Ζάνταρ εκτείνεται αρκετά και στις δύο πλευρές της παραλίας και το 2011 είχε πληθυσμό 75.082 κατοίκων.
Οι λίμνες Πλίτβιτσε αποτελούν ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς, που θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί σε περίπτωση που βρεθεί στην Κροατία. Οι 16 λίμνες, οι καταρράκτες και οι σπηλιές που έχουν σχηματιστεί με το πέρασμα του χρόνου, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, στο οποίο ένας περίπατος φαντάζει με ιδανική εξόρμηση στη φύση.Το Εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε ιδρύθηκε το 1949 και έχει έκταση 296,85 χλμ². Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους ετήσιους επισκέπτες να φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Η χλωρίδα της περιοχής μοιάζει αρκετά με την Ελληνική. Ωστόσο, πολλά από τα σημεία του Εθνικού Πάρκου θυμίζουν Αλπικό τοπίο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή ζει μεγάλος αριθμός πτηνών και ζώων, αρκετά από τα οποία αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση.Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι 16 διαφορετικές λίμνες βρίσκονται σχεδόν όλες σε διαφορετικά επίπεδα και επικοινωνούν μεταξύ τους είτε με καταρράκτες, είτε υπόγεια. Αποτέλεσμα αυτής της “φυσικής σύνθεσης” είναι η δημιουργία ενός πραγματικά μαγευτικού τοπίου, που συνδυάζει λίμνες, καταρράκτες, σπηλιές και βουνά.
Η Λιουμπλιάνα είναι πρωτεύουσα της Σλοβενίας και βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με υψόμετρο 295 μέτρων. Έχει έκταση 163,76 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 295.504 κατοίκους[4] (εκτίμηση 2020) ενώ το πολεοδομικό συγκρότημα της Λιουμπλιάνας φτάνει τους 381.756 κατοίκους. Η πόλη παλαιότερα ήταν γνωστή με τη γερμανική ονομασία Λάιμπαχ (Laibach). Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια: οι παλαιότεροι γνωστοί οικισμοί χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.Το 15 μ. Χ. ιδρύθηκε ο ρωμαϊκός οικισμός Emona («Ἤμονα» ή «Ἠμῶνα», κατά δύο συγγραφείς της ύστερης αρχαιότητας)ο οποίος καταστράφηκε το 452 μ. Χ. από τους Ούννους με αρχηγό τον Αττίλα.
Στη λίμνη Μπλεντ , είναι εντυπωσιακό το μικρό σλοβενικό νησάκι, που βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της λίμνης. Το νησάκι φιλοξενεί την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου,
η οποία είναι κατασκευασμένη τον 17ο αι. π. Χ. και διαθέτει τοιχογραφίες  με τη ζωή της Παναγίας τον 15ο 
αι. π. Χ.
Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, εκεί όπου η πεδιάδα της Παννονίας συναντά τα Βαλκάνια. Η κυρίως πόλη έχει πληθυσμό 1,23 εκατομμύρια. Ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Πολιτισμός Βίντσα, αναπτύχθηκε στην περιοχή του Βελιγραδίου την 6η χιλιετία π. Χ. Στην αρχαιότητα κατοίκησαν την περιοχή Θρακο-Δάκες και μετά το 279 π. Χ. την πόλη κατέλαβαν οι Κέλτες, ονομάζοντάς τη Σιγγίδουνον. Καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους επί της βασιλείας του Αυγούστου και απέκτησε δικαιώματα πόλης στα μέσα του 2ου αιώνα. Εποικίσθηκε από τους Σλάβους τη δεκαετία του 520. Το Βελιγράδι ξαναέγινε πρωτεύουσα της Σερβίας το 1841. Το Βόρειο Βελιγράδι παρέμεινε η νοτιότερη κτήση των Αψβούργων μέχρι το 1918, οπότε η πόλη επανενώθηκε. Ως στρατηγική θέση, η πόλη αποτέλεσε πεδίο μάχης σε 115 πολέμους και ισοπεδώθηκε 44 φορές. Το Βελιγράδι ήταν πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας (σε διάφορες μορφές διακυβέρνησης) από την ίδρυσή της το 1918 μέχρι την τελική της διάλυση το 2006.

 

   1Η   ΗΜΕΡΑ : ΛΑΡΙΣΑ – ΤΙΡΑΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ. ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ, ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΟΠΟΥ ΜΕΣΩ ΚΟΡΥΤΣΑΣ, ΕΛΜΠΑΣΑΝ, ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ, ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΖΑΜΙ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. 

  2Η   ΗΜΕΡΑ :  ΤΙΡΑΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΣΚΟΡΔΑ-ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥΟΡΟΦΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΜΝΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ,  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΚΟΔΡΑ.  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ TARABOSH ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ROZAFAS, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ Σ΄ΕΝΑ ΠΕΤΡΙΝΟ ΛΟΦΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ. Ο ΜΥΘΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΑΥΤΟ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΟΤΕ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ROZAFA ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. 

3Η    ΗΜΕΡΑ :  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΚΡΟΑΤΙΑ)

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡOYME ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΡ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ. Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 12Ο ΕΩΣ ΤΟΝ 14Ο  ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ, ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ, ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

4Η    ΗΜΕΡΑ : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ,  ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ. ΣΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ, ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

5Η   ΗΜΕΡΑ :  ΣΠΛΙΤ-ΖΑΝΤΑΡ-ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΛΙΤ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΛΙΤ, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜOΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΖΑΝΤΑΡ. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ.

6Η   ΗΜΕΡΑ :  ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ-ΖΑΝΤΑΡ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΟΠΑΤΙΓΙΑ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΖΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΑΥΔΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΙΜΝΕΣ, ΑΛΛΗ ΨΗΛΟΤΕΡΗ, ΑΛΛΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΑΤΙΓΙΑ, ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΣ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

7Η   ΗΜΕΡΑ :  ΟΠΑΤΙΓΙΑ- ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ-ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ. ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ. ΑΦΙΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

8Η   ΗΜΕΡΑ :  ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΩΣ ΟΧΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΕΧΘΡΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ NEBOSJA, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ RUZICA ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ  LJUBICA, ΤΟ ΞENOΔOXEIO «MOSCVA», ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ «ΨΥΧΡΟ», ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΙΤΟ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΝΕΖ ΜΙΧΑΗΛΟΒΑ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΠΟΕΜ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ SKADARLJIA,   ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, BARS, CLUBS. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΕΡΒΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. 

9Η ΗΜΕΡΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΛΑΡΙΣΑ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΝΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
  • Διαμονή και Ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Περιηγήσεις-Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, και ότι αναφέρονται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .