Μεγάλος Γύρος Ρουμανίας (Τρανσυλβανία)

Περισσοτερες πληροφοριες
 • Τιμή: 780 EYΡΩ
 • Χώρα: Ρουμανία
 • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
 • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
 • Πόλη: Βουκουρέστι
 • Ημερομηνία Αναχώρισης: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 1937
 • Πρωινό/Βραδυνό: ΝΑΙ

Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Έχει έκταση 238.391 τ.χλμ. και εύκρατο-ηπειρωτικό κλίμα. Με τα 19.861.000 κατοίκους της είναι η έβδομη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ε.Ε.Ο Ποταμός Δούναβης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα, πηγάζει στη Γερμανία και ρέει προς τα νοτιοανατολικά σε μήκος 2.857 χλμ. μέσα από δέκα χώρες, πριν εκβάλει με το Δέλτα της Ρουμανίας.

Στο ρουμανικό πολιτισμό ανιχνεύονται αρκετές και σημαντικές επιρροές από γειτονικούς πληθυσμούς και από άλλους πολιτισμούς που, ευρισκόμενοι σε υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης, άσκησαν έλξη και γοητεία στους Ρουμάνους. Οι Έλληνες, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που επηρέασαν τους Ρουμάνους χάρη στη δύναμη του πολιτισμού τους, ενώ στη μακροχρόνια συμβίωση και στις επιμειξίες με τους Σλάβους και τους Ούγγρους οφείλονται οι επιδράσεις του σλαβικού και του μαγυάρικου πολιτισμού. Τέλος, η υποταγή στον τουρκικό ζυγό επέδρασε και στον πολιτισμικό τομέα. 

Στη Ρουμανία υπάρχουν πολλά μουσεία, τα οποία εκθέτουν κάθε μορφή ρουμανικής τέχνης. Εκτός από τα μεγαλύτερα μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Συλλογών Τέχνης, το Μουσείο του Χωριού (Μουζέου Σάτουλουι) (στη μεγάλη ανοικτή έκταση του οποίου παρουσιάζονται περισσότερα από 300 σπίτια με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους), το Μουσείο του Ρουμάνου Αγρότη και το Μουσείο Μπρούκενταλ στο Σιμπίου, υπάρχουν και πολλά μικρότερα.

 9ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ)

31/08-08/09/2024

 

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ, ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ .ΣΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ< ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ > ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.    

 

2Η HΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ . ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΜΑΣ ,ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΝΕΟΥΜ ΤΟ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ,ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ,ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ,ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ .ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ,ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.  

 

 3Η HΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΙΑ- ΜΠΡΑΣΟΒ                                                   

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΑΧΩΒΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΙΝΑΙΑ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ, ΘΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ,ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ . ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΙΝΑΙΑ ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΠΡΑΝ, ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 14ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΣΩΦ , ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

 

4Η  HΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ- ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ- ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟΝ 12Ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΘΙΚΤΗ. Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΦΡΟΥΡΙΟ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 22 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ 120 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥΣ . ΓΗΠΕΔΑ ΜΙΝΙ ΓΚΟΛΦ, ΜΠΑΣΚΕΤ , ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ, ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ.  ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ. ΆΦΙΞΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.   

 

 5Η ΜΕΡΑ -    ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ –ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ – Η [ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ]  

  ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ . ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΥΝΙΡΙΙ ( ΕΝΩΣΗΣ ) ΣΤΗΝ ΟΠΑΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΟΤΘΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (14ΟΣ ΑΙ.), ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ,ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΑΛΑΤΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ ΚΑΙ ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ. Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ¨ΒΟΡΟΝΕΤ,ΣΟΥΤΣΕΒΙΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΛΝΤΟΒΙΤΑ¨. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝ/ΠΟΛΕΩΣ . ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ , ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.. 

 

 6Η ΜΕΡΑ -  ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ- ΙΑΣΙΟ 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΙΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑΣ , ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ , ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1799 ΚΑΙ ΤΟΥ 1821 . ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ , ΟΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ «21 ΣΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ».  ΕΔΩ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ…  

 

 7Η ΜΕΡΑ ΙΑΣΙΟ – ΣΙΜΠΙΟΥ

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΙΜΠΙΟΥ.ΤΟ SIBIU ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΗΣΥΧΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 12Ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ CIBINIUM ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ.ΤΟ 1241 ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ.ΥΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΨΒΟΥΡΓΩΝ,ΜΕΤΑΞΥ 1703 ΚΑΙ 1791 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ  ΜΕΤΑΞΥ 1849 ΚΑΙ 1867,ΤΟ SIBIU ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ.Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIBIU ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.ΤΟ SIBIU ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΠΥΛΗ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΟΡΗ FAGARAS. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

 

  8Η ΜΕΡΑ      ΣΙΜΠΙΟΥ –ΚΡΑΙΟΒΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΙΟΒΑ.Η ΚΡΑΪΟΒΑ (ΡΟΥΜ. CRAIOVA) ΕΙΝΑΙ Η 6Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΤΟΛΖ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΖΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΛΤΕΝΙΑ, ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ (ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΔΟΥΝΑΒΗ (ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ). Η ΚΡΑΪΟΒΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΤΕΝΙΑΣ. Η ΠΟΛΗ ΕΥΗΜΕΡΗΣΕ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟ 1790, ΠΑΝΩΛΗ ΤΟ 1795 ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ 1802, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΗΚΕ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η   ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ 1750 ΚΑΙ 1756, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1844, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟ 1831. ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΕΟΡΓΚΕ ΤΑΤΑΡΕΣΚΟΥ, Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΚΑΘΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΟΣΟΥΝΑ  ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΣΩΖΟΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΪΟΒΑ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1483. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΟΙΚΙΑ ΜΠΑΝΙΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΪΟΒΑ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1699 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.  ΤΕΛΟΣ, ΠΑΡΚΟ ΝΙΚΟΛΑΕ ΡΟΜΑΝΕΣΚΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΚΟ ΜΠΙΜΠΕΣΚΟΥ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΪΟΒΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΔΕΙΠΝΟ, ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ.

 

9Η ΜΕΡΑ      ΚΡΑΙΟΒΑ – ΛΑΡΙΣΑ  

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’  ΑΤΟΜΟ    780 EYΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 200 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ 4 ΚΑΙ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΗΜ/ΤΡΟΦΗ
 • ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ