9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ) - 03/06/2023

Περισσοτερες πληροφοριες
  • Τιμή: 680
  • Χώρα: Ρουμανία
  • Τύπος Ξενοδοχείου: 4 Star
  • Διάρκεια Εκδρομής: 9 Ημέρες
  • Πόλη: ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • Ημερομηνία Αναχώρισης: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ενιαία ημιπροεδρική δημοκρατία στη Νοτιοανατολική-Κεντρική Ευρώπη, που συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ Βουλγαρίας και Ουκρανίας. Συνορεύει επίσης με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Μολδαβία. Έχει έκταση 238.391 τ.χλμ. και εύκρατο-ηπειρωτικό κλίμα. Με τα 19.861.000 κατοίκους της είναι η έβδομη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της, Βουκουρέστι, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ε.Ε.Ο Ποταμός Δούναβης, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά το Βόλγα, πηγάζει στη Γερμανία και ρέει προς τα νοτιοανατολικά σε μήκος 2.857 χλμ. μέσα από δέκα χώρες, πριν εκβάλει με το Δέλτα της Ρουμανίας.

Στο ρουμανικό πολιτισμό ανιχνεύονται αρκετές και σημαντικές επιρροές από γειτονικούς πληθυσμούς και από άλλους πολιτισμούς που, ευρισκόμενοι σε υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης, άσκησαν έλξη και γοητεία στους Ρουμάνους. Οι Έλληνες, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που επηρέασαν τους Ρουμάνους χάρη στη δύναμη του πολιτισμού τους, ενώ στη μακροχρόνια συμβίωση και στις επιμειξίες με τους Σλάβους και τους Ούγγρους οφείλονται οι επιδράσεις του σλαβικού και του μαγυάρικου πολιτισμού. Τέλος, η υποταγή στον τουρκικό ζυγό επέδρασε και στον πολιτισμικό τομέα. 

Στη Ρουμανία υπάρχουν πολλά μουσεία, τα οποία εκθέτουν κάθε μορφή ρουμανικής τέχνης. Εκτός από τα μεγαλύτερα μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Συλλογών Τέχνης, το Μουσείο του Χωριού (Μουζέου Σάτουλουι) (στη μεγάλη ανοικτή έκταση του οποίου παρουσιάζονται περισσότερα από 300 σπίτια με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους), το Μουσείο του Ρουμάνου Αγρότη και το Μουσείο Μπρούκενταλ στο Σιμπίου, υπάρχουν και πολλά μικρότερα.

  Μέρα:  ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση από την πόλη μας και διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, φτάνουμε στη Σόφια πρωτεύουσα της Βουλγαρίας .στάση έξω από την Σόφια για καφέ ,συνεχίζουμε για τα Βούλγαρο-ρουμανικά σύνορα και περνώντας τη< γέφυρα της φιλίας > που ενώνει την Βουλγαρία με την Ρουμανία πάνω απο το Δούναβη, φτάνουμε στο Βουκουρέστι. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.    

 

 2η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-

 Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. θα επισκεφτούμε το μουσείο του χωριού ,που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική  από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής ,κτισμένο από τον Τσαουσεσκο . Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτήριο του κόσμου μετά το πεντάγωνο. Κατά την διάρκεια της περιήγησης μας ,θα θαυμάσουμε το Αντενεουμ το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας ,τα ανάκτορα της βασιλικής οικογενείας ,την αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη απο αυτή του Παρισιού ,το ορθόδοξο πατριαρχείο ,την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα ,το μουσείο του πυροσβέστη και την στρατιωτική ακαδημία .Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο, διανυκτέρευση.  

 

 3η ΜΕΡΑ  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΙΑ- ΜΠΡΑΣΟΒ                                                    

 Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπαθια Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πραχωβα φτάνουμε στην Σιναια το μαργαριτάρι των Καρπάθιων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου ,του πρώτου της Ρουμανίας . Στη συνέχεια θα δούμε το μοναστήρι της Σιναια ,το πρώτο κτήριο που κτίστηκε ύστερα απο την επίσημη ονομασία της πόλης. Αναχώρηση για τον πύργο μπραν, γνωστό ως πύργο του δράκουλα ,ο οποίος  κτίστηκε το 14αιωνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. συνεχίζουμε για το Μπρασώφ , όπου θα δούμε την παλιά πόλη και την μαύρη εκκλησία γοτθικού ρυθμού ,την μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιανατολική Ευρώπη. άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση…

 

4η  ΜΕΡΑ  ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ- ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ- ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σιγκισοαρα η ακρόπολη της οποίας είναι κτισμένη τον 12ο αιώνα και παραμένει σχεδόν άθικτη. η παλιά πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Ουνέσκο, θεωρείται το πιο όμορφο και καλοδιατηρημένο κατοικημένο φρούριο  στην Ευρώπη. συνεχίζουμε για το αλατωρυχείο Τουρντα, το οποίο κατατάσσεται στους 22 κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. κατεβαίνοντας 120 μέτρα κάτω από τη γη το θέαμα θα μας εντυπωσιάσει. γνωριμία με την ιστορία του ορυχείου και τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, τις φωτογραφίες και ειδικούς φωτισμούς . γήπεδα μίνι γκολφ, μπάσκετ , αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ υπάρχουν σε περίπου 50 μέτρα βάθος. Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι η κλουζ Ναπόκα, η όποια βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας.  Ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας, γνωστή για τα πανεπιστήμια της καθώς σε αυτήν βρίσκονται τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο διανυκτέρευση.   

 

 5η  ΜΕΡΑ    ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ –ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ – Η [ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ]  

  Μέτα το πρωινό θα ξεκινήσει η περιήγηση στην πολη της κλουζ Ναπόκα . θα δούμε την πλατεία ουνιριι ( ένωσης ) στην οπαία βρίσκεται ο γοτθικός ναός του αρχάγγελου Μιχαήλ (14ος αι.), το κεντρικό πάρκο, το εθνικό θέατρο ,την όπερα και την πλατεία του μουσείου με τα δίδυμα παλάτια. Συνεχίζουμε για χομορουλουι και Σουτσεαβα περιοχή των μοναστηριών της ρομανικής Μολδαβίας. η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής ¨βορονετ,σουτσεβιτα, και μολντοβιτα¨. χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η άλωση της Κν/πολεως . Άφιξη στο ξενοδοχείο , δείπνο διανυκτέρευση.. 

 

  6η ΜΕΡΑ -  ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ- ΙΑΣΙΟ 

    Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιάσιο στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας , που ως γνωστόν , συνδέεται με την ελληνική ιστορία και επανάσταση του 1799 και του 1821 . περίπατος στον πολύ όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο ναό των ταξιάρχων , όπου ορκίστηκε ο Υψηλάντης για την έναρξη της επανάστασης του «21 στη Μολδοβλαχία».  Εδω δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το μέγαρο πολιτισμού και το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση…  

 

 7η ΜΕΡΑ ΙΑΣΙΟ – ΚΟΝΣΤΑΝTZA  

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κωστάντζα, ιστορικά γνωστή ως τομις η τόμοι της μαύρης θάλασσας, είναι η αρχαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη της Ρουμανίας. Φθάνοντας θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο  και το μουσείο τεχνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση…  

 

  8η ΜΕΡΑ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

     Πρωινό και αναχώρηση για τη Βάρνα όπου θα δούμε τα ρωμαϊκά λουτρά του 2ου αιώνα την γέφυρα Ασπαρούχ ,το μουσείο της Μαίρης θάλασσας, και το ενυδρείο. συνεχίζουμε για τη μεσημβρία πόλη διατηρητέα από την Ουνέσκο. Ξενάγηση στη παλιά πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση..  

  

  9η ΜΕΡΑ      ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ – ΛΑΡΙΣΑ  

  Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον πύργο ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της μαύρης θάλασσας όπου θα επισπευτούμε την εκκλησία των αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου. συνεχίζουμε για την επιστροφή μας στην πόλη της Λάρισας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Δ/ΚΛΙΝΟ  680 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +200 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝ/ΧΕΙΑ 4 ΚΑΙ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΗΜ/ΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ